Volodomir Zelenski Foto:Ukrainian Presidential Press Office via

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da će naredna 24 sata, odnosno, peti dan ruske invazije, biti ključan za Ukrajinu.

Kabinet Zelenskog saopštio je da su spremni za mirovne pregovore sa Rusijom „bez preduslova“.

Pročitajte još:

Zelenski je, uoči početka pregovora u Ukrajini, istakao da je uveren da neće doći do “bilo kakvog pomaka”, ali da svakako vredi pokušati da se razgovara.

Podsetimo, prethodno je, tokom jučerašnjeg dana, Zelenski zatražio je od stranih državljana širom sveta da se uključe u rat protiv Rusije.

„Ukrajina osniva ‘legiju stranaca’ za dobrovoljce iz inostranstva. To će biti ključan dokaz vaše podrške našoj zemlji“, naveo je Zelenski u saopštenju koje je preneo Rojters.

On je u izjavi u nedelju optužio rusku vojsku za ubijanje civila i pohvalio je Ukrajince što su imali hrabrosti da se brane.

„Ukrajinci su pokazali hrabrost da brane svoju domovinu i spasavaju Evropu i njene vrednosti od ruskog naleta. Ovo nije samo ruska invazija na Ukrajinu. Ovo je početak rata protiv Evrope, protiv evropskih struktura, protiv demokratije, protiv osnovnih ljudskih prava, protiv globalnog poretka zakona, pravila i mirnog suživota“, rekao je Zelenski.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite iz minuta u minut na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Boško Jakšić: Ukrajina je samo povod mnogo šireg sukoba

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar