Vitalij Klicko Vitali Klitschko
Vitalij Kličko Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

U retkom javnom neslaganju ukrajinskih zvaničnika, predsednik Vladimir Zelenski danas je kritikovao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizujući skloništa za pomoć građanima koji su zbog ruskih napada ostali bez struje i vode.

Usled ruskih raketnih udara na energetsku infrastrukturu vlasti su otvorile hiljade tzv. „nepobedivih“ centara u kojima se ljudi mogu zgrejati, dobiti vodu, internet i telefon.

U večernjem obraćanju Zelenski je sugerisao da gradonačelnik Vitalij Kličko i njegovi saradnici nisu učinili dovoljno.

„Nažalost, lokalne vlasti nisu obavile dobar posao u svim gradovima. Posebno je puno pritužbi bilo u Kijevu… Da budem blag, treba više raditi“, rekao je predsednik, prenosi Index.hr.

„Molim, obratite pažnju, ljudima u Kijevu treba više pomoći, brojni su bez struje 20, 30 sati. Očekujemo od gradonačelnika kvalitetan posao“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Kličko se još nije oglasio

Zelenski je takođe kritikovao one koji su, kako je rekao, lagali u službenim izveštajima, ali nije naveo na šta konkretno misli. Dosad je otvoreno više od 4000 centara.

Radi se o neuobičajenim izjavama budući da je Zelenski od početka rata pokušavao ostaviti utisak nacionalnog jedinstva i obično je hvalio druge zvaničnike.

Kličko, 51-godišnji bivši bokser, izabran je za gradonačelnika Kijeva 2014. Njegov kabinet do zasad nije reagovao.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar