Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U crnogorskom parlamentu danas će biti održan "premijerski sat", a jedno od pitanja za premijera Zdravka Krivokapića je u vezi zahteva za smenu ministra pravde Vladimira Leposavić.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslanik i potpredsednik Skupštine Strahinja Bulajić je u ime Kluba poslanika Demokratski front NSD, DNP, UCG, RP pitao premijera da li je moguć zajednički rad tih stranaka i vlade, koja traži opoziv ministra Leposavića zbog njegovog ekspertskog stava i to povodom poznatih dešavanja na prostoru Srebrenice u susednoj BiH od pre 26 godina, prenosi Tanjug.

I predsednik opozicione stranke Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera kada očekuje da će se realizovati njegov predlog za razrešenje ministra pravde, s obzirom na to da ga je uputio 6. aprila a da se to pitanje još nije razmatralo u Skupštini.

U ime Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista-LP, poslanik Dragutin Papović pitao je premijera da li će poštovati član 110 Ustava Crne Gore i prihvatiti činjenicu da je vladi na čijem je čelu prestao mandat.

Šef Poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pita premijera da li je vlada odustala od namere da izmeni Zakon o registrima prebivališta i boravišta i namere da izmeni Odluku o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje državljanstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar