Foto: Rolland/EUC / Zuma Press / Profimedia, Yadid Levy / robertharding / Profimedia, Shutterstock

Belgijski istražitelji otkrili su više od 1,5 miliona evra u gotovini tokom pretresa vezanih za istragu o korupciji Evropskog parlamenta, potvrdio je za Politico portparol federalnog tužilaštva.

Tužilaštvo je u ponedeljak saopštilo da je „nekoliko stotina hiljada evra” zaplenjeno na tri lokacije: 600.000 evra u kući osumnjičenog, 150.000 evra u stanu evropske poslanice Eve Kaili i „nekoliko stotina hiljada evra” u koferu u hotelu u Briselu.

Prema belgijskom dnevniku Le Soir, koji je prvi objavio sumu veću od 1,5 miliona evra, istražitelji su presreli oca Eve Kaili u hotelu Sofitel u Briselu kada je uhvaćen sa koferom punim novca, prenosi Politico.

Podsetimo, belgijsko pravosuđe izvršilo je više pretresa u petak u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.

Federalno tužilaštvo je saopštilo da je izvršeno 16 pretresa u nekoliko briselskih opština i da su pretresi obavljeni „u okviru široke istrage za navodna dela kriminalnog organizovanja, korupcije i pranja novca“.

***

BONUS VIDEO: Velika akcija Europola, razbije kokainski kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar