Mark Zakerberg
Mark Zakerberg Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Rasprostranjeno naselje na Havajima koje se nalazi u vlasništvu osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga nedavno je postalo još veće.Tehnološki milijarder i njegova supruga Prisila Čen kupili su još 110 dodatnih hektara poljoprivrednog zemljišta na ostrvu Kauai.

Zakerberg je za ovo imanje izdvojio 17 miliona dolara, a na istom ostrvu već je izdvojio neverovatnih 100 miliona dolara 2014 godine, zatim i 53 miliona dolara u aprilu ove godine. Na tom kombinovanom imanju od 1.300 hektara nalazi se rezidencija para na Havajima.

Pročitajte još:

„Mark i Prisila nastavljaju da žive na ranču na ostrvu“, rekao je Ben LaBolt, portparol imućnog para.

U Zakerbergovom vlasništvu sada se nalazi i rezerviar Ka Loko, koji je 2006. godine ubio sedmoro ljudi nakon što je ispušteno oko 400 miliona galona vode. Rezervoar je navodno ostao na Havajskoj listi brana visokog rizika, ali ga je država ograničila na nizak nivo vode kako bi se ublažio rizik od budućih katastrofa. Izgrađen je 1890. godine i nekada ga je koristio operater plantaže šećera.

Osnivač Fejsbuka već ima vilu koja se prostire na 1.272 kvadratnih metara na imanju, a sada ima i građevinske dozvole za izgradnju vile od 35.888 kvadratnih metara na istom zemljištu, piše Foks Biznis.

Šta još poseduje Zakerberg?

Zakerberg poseduje i i velelepnu vilu koja se nalazi u Palo Altu. Osnivač fejsbuka kupio je i sva okolna imanja kako mu niko od komšija ne bi mogao da narušava njegov mir. To je i njegova prva kuća od 5.000 kvadratna metra koju je pazario 2011. godine za sedam miliona dolara. Tada je otkupio i četiri okolne kuće za oko 43,8 miliona dolara kako bi sačuvao svoju privatnost. Ali, njegov plan da sruši i obnovi okolne kuće još uvek nije završen.

BONUS VIDEO: Metavers 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar