Havaji kuca Dzef Bezos
Džef Bezos kuća na Havajima Foto:Ethan Kwon/Mega / The Mega Agency / Profimedia/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Osnivač "Amazona" Džef Bezos kupio je nedavno privatno imanje na Havajima za koje je izdvojio sumu od 78 miliona dolara. Najnovija investicija milijardera izazvala je pažnju svetske javnosti, obzirom na veliki broj luksuznih vila koje se već nalaze u njegovom vlasništvu.

Bezos (57) je nedavno kupio imanje sa tri zgrade u zalivu La Perouse na Ostrvu Vali na Havajima, čime je obogatio svoju kolekciju nekretnina koja je procenjena na oko 500 miliona dolara. Osnivač „Amazona“ je samo jedan u nizu bogataša koji su kupili imanja na pomenutoj obali, uprkos velikom nezadovoljstvu lokalnog stanovništva zbog njihovog dolaska.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bezosov veliki konkurent Mark Zakerberg (37) nedavno je kupio prostrano imanje za 53 miliona dolara na ostrvu Kauai. Suosnivač kompanije „Oracle“ Lari Elison poseduje većinu imovine na ostrvu Lanai koje se nalazi osam milja od obale Mauija.

Još uvek nije poznato kada je Bezos odlučio da se časti novom nekretninom, ali je sredinom septembra fondu „Hawai Land“ donirao popriličnu svotu novca. Fond je, inače, fokusiran na očuvanje životne sredine na Havajima.

U pokušaju da lokalne stanovnike pripreme za svoj dolazak, Bezos i njegova devojka Loren Sančez (51) navodno su uputili donacije lokalnim dobrotvornim organizacijama. Uprkos pozamašnoj donaciji, malo je verovatno da će poraviti svoj imidž, obzirom na činjenicu da nije poznat po očuvanju životne sredine.

Havaji kuca Dzef Bezos
Džef Bezos kuća na Havajima Foto:Ethan Kwon/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Tri zgrade za Bezosa i njegovu Loren 

Bezos je imanje kupio od holding kompanije „Lochland Holdings“ sa sedištem u Koloradu, koja je u vlasništvu porodice Šac.

Dag Šac, energetski biznismen, bio je prethodni vlasnik koji je imanje platio svega 4,2 miliona dolara davne 1996. godine. Imanje uključuje tri manje zgrade i glavnu zgradu od 4.450 kvadratnih metara koja ima tri spavaće sobe i tri kupatila.

Druga zgrada je pansion od 1.839 kvadratnih metara sa dve spavaće sobe i dva kupatila. Treća zgrada prostire se na 1.815 kvadratnih metara sa tri spavaće sobe i jednim kupatilom.

Havaji kuca Dzef Bezos
Džef Bezos kuća na Havajima Foto:Ethan Kwon/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Bezosovo novo odmaralište okruženo je uspavanim poljima lave, gde se nalazi vulkan Halakala koji je, poređenja radi, osam puta veći od Empajer stejt bildinga u Njujorku. Njegova žarišta mogu dostići i do 2.500 stepeni, a poslednji put je eruptirao 1790. godine. Naučnici predviđaju da će se nova erupcija dogoditi za 500 godina.

Bezos navodno traži još nekretnina van tržišta na Mauiju, kako bi proširio svoju kolekciju nekretnina.

Na njegovu nesreću, lokalni stanovnici oštro su reagovali na želju da pije koktele u poljima lave, dok na isto stiže privatnim avionom koji se smatra najvećim zagađivačem vazduha.

BONUS VIDEO Snimak letenja Džefa Bezosa i njegove ekipe

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar