Marija Zaharova Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Na predstojećem samitu NATO-a u Viljnusu biće priređen živopisan performans u znak podrške Ukrajini, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„U najgoroj tradiciji zapadnih manipulacija i sa javnošću i sa svojim štićenicima, biće priređena živopisna predstava“, rekla je Zaharova u emisiji Big Game na Prvom kanalu, komentarišući samit u Viljnusu, prenosi RIA novosti.

„U toku je masovna orkestrirana obuka, ministri finske vlade snimaju solo za violončelo u znak podrške Ukrajini“, rekla je ona, prenosi RIA novosti.

Foto: Printscreen AP/Video

Zaharova je napomenula da se uoči samita najavljuju nove isporuke pomoći Ukrajini i preduzimaju različiti PR potezi, kako bi se prikazalo određeno stanje „kijevskog režima na površini“.

Samit NATO-a biće održan od 11. do 12. jula u Viljnusu i okupiće lidere svih zemalja Alijanse, uključujući predsednika SAD Džoa Bajdena.

Foto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia; Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP; REUTERS/Ints Kalnins

Ranije je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da Ukrajina neće postati članica NATO-a na predstojećem samitu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je 19. juna da na samitu u Viljnusu saveznici neće razgovarati o zvaničnom pozivu Ukrajini za pristupanje tom vojnom savezu, već će se konsultovati o tome koje odluke mogu približiti Kijev članstvu u NATO.

Pročitajte još...

Krajem septembra 2022. godine, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je objavio da Ukrajina podnosi zahtev za ulazak u NATO po ubrzanoj proceduri.

Pres sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je da je upravo orijentacija Kijeva ka Alijansi postala jedan od razloga za početak ruske specijalne operacije u Ukrajini, podseća ruska agencija.

BONUS VIDEO Putin u iznenadnoj poseti frontu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar