Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu Foto:Emica Elvedji/PIXSELL

Inicijativa Zagreb Te Zove pozvala je u ponedjeljak građane da večeras u 21 čas upale sveće na prozorima za tragično preminulu dvoipogodišnju devojčicu iz Nove Gradiške, kao i za svu decu koja su stradala i još stradaju zbog porodičnog nasilja.

Pročitajte još:

„Ovim činom pozivamo političare da, umesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i preduzmu važne korake kako bi se izbegle ovakve tragedije“, piše u pozivu inicijative pod nazivom Zapali sveću- oteraj mrak večeras u 21 čas.

Podsećaju da je dvoipolgodišnja devojčica koju su roditelji zlostavljali bila pod nadzorom Centra za socijalni rad, pod kojim je bio i otac koji je na Pagu bacio svoje četvero dece s balkona i majka iz Pule koja je ubila trogodišnjeg sina.

Iz inicijative pitaju zašto je ta devojčica nakon hraniteljske porodice, u kojoj je imala odlične uslove, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije sprovedeno veštačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga deca žive u tako rizičnim uslovima.

„Zapalimo večeras u 21 čas na prozorima sveću za devojčicu, kao i za svu decu, žrtve nasilja. To je najmanje što možemo da učinimo“, stoji u pozivu inicijative Zagreb Te Zove.

Teško povređena dvoipogodišnja devojčica iz Nove Gradiške, koja je u sredu primljena u zagrebačku Kliniku za dečje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju.

Povrede su bile teške, posebno glave, a bilo ih je po celom telu, a roditelji devojčice, koji su u istražnom zatvoru, delomično su priznali krivično delo kršenja prava deteta.

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar