Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik i premijer Severne Makedonije, Stevo Pendarovski i Zoran Zaev, čestitali su danas Sjedinjenim Američkim Državama 4. jul - Dan nezavisnosti i istakli da njihova zemlja u Americi vidi prijatelja i saveznika na čiju podršku uvek može da računa.

PROČITAJTE JOŠ:

„U SAD, osim kao na prijatelja i saveznika, gledamo kao na strateškog partnera koji je uvek podržavao našu demokratiju. Uz želje za blagostanje i prosperitet, predsedniku SAD Džou Bajdenu i prijateljskom američkom nadoru čestitam 4. jul – Dan nezavisnosti“, napisao je Pendarovski na Fejsbuku.

Premijer Zaev je istakao da Severna Makedonija od nezavisnosti do danas u SAD ima velikog i posvećenog partnera i pristalicu i da je uvek kada je njegova zemlja bila pred ozbiljnim izazovima imala pomoć i podršku u zajedničkom prevazilaženju previranja i problema sa kojima je bila suočena.

„Naši gradjani danas imaju veće slobode i prava, u stabilnijoj i bezbednijoj i prsperitetnijoj državi zbog našeg partnerstva i savezništva sa SAD i podrške koju kontinuirano dobijamo kroz razne programe podrške razvoju naše demokratije i institucija. U lično ime, u ime Vlade i u ime svih gradjana Severne Makedonije čestitam 4. jul svim gradjanima SAD“, napisao je Zaev na Fejsbuku u čestitki povodom ;245 godina od usvajanja Delkracije nezavisnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar