Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovali su sajmu privrede u Mostaru. Tom prilikom Milorad Dodik uvredio je novinarku N1 koju je nazvao "kravom".

Predsednika Vučića naljutilo je pitanje novinarke iz BiH koja ga je pitala o Srebrenici i o Rezoluciji o Srebrenici koja je najavljena za sednicu Generalne skupštine UN-a, prenosi N1.

„Genocid u Srebrenici je bio, ali evo pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu utvrđeno je da je Srbija kriva jer nije sprečila genocid“, navela je novinarka džavnog servisa BiH u pitanju predsedniku Srbije.

Na to je Vučić rekao:

„Nije tačno, nemojte da izmišljate. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam pucao u nekoga. Ma nemojte me prekidate. Problem je u tome što izmišljate stalno.“

Potom je dodao:

„Problem je u tom što stalno izmišljate, što ne možete da se držite činjenica, što vi u Sarajevu morate da izmislite nešto“, nastavio je. „A da vi mene saslušate“.

Predsenik Republike Srpske Milorad Dodik uključio se u razgovor, rekavši da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici, ali, kako je rekao, za Srbe ne postoji pravda.

„U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da neko dođe da pokaže pijetet i žaljenje. Molim vas da ne izmišljate oko presuda koje nisu takve kakvim ih predstavljate“, dodao je Vučić.

Vređanje novinarke N1

Vučić i Dodik potom su odšetali dalje sajmom. Nakon toga je snimljen je i njihov razgovor u kojem, Dodik novinarku N1 naziva kravom, preneo je Index.hr.

Dodik: Vidi ti one krave iz N1, kako se zove. Ona ti ima svoju istinu, ona ti saopšti i ode.

Vučić: Šta ćeš… A jesi video konstrukciju? Prvo ti kaže zašto je Srbija kriva, al ti onda kaže da se Srbija ne pominje.

Dodik: Da.

Vučić: Znaš, ti treba da si srećan valjda.

Dodik: Pa to ti je ona priča njihova da se ne pominje, da, da. I kao ‘da, šta je problem’.

Snimak razgovara možete pogledati u videu od 14. minuta.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare