Sarajevo Bosna poplave
Poplave u Sarajevu Foto:Tanjug/AP Photo

Timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenisali su u tri navrata nakon pronalaženja neeksplodiranih ubojitih sredstava koja je voda donela u naselja, a očekuje se da bi ih u narednim danima moglo biti još više, saopšteno je iz ove uprave.

Timovi su intervenisali juče i danas. Nakon povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaženja neeksplodiranih ubojitih sredstava koje su bujice donele u naseljena područja, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Poplave u Sarajevu Foto:REUTERS/Dado Ruvic

„Ta sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini reka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično“, navodi se u saopštenju.

Iz Federalne uprave civilne zaštite upozoravaju građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojito sredstvo, da ga ne diraju ili pomjeraju, već da ga vidljivo obeleže i obaveste Operativni centar civilne zaštite pozivom na telefonski broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu na broj 122.

BONUS VIDEO: Poplave u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar