Foto:AP Photo

Reka Željeznica izlila se na mnogim mestima u Sarajevu, a visok vodostaj zabeležen je u naselju Vojkovići na području opšine Istočna Ilidža. Zabeleženi su broji odroni uz reku, što ugrožava brojne objekte koji se tu nalaze. Jedan od najugroženijih je benzinska pumpa i motel firme SAS Petrol, koji se nalazi na putu od Sarajeva prema Foči.

Pročitajte još:

Ova nelegalno izgrađena pumpa u vodozaštitnoj zoni izvorišta Sarajevsko polje, ukoliko se uruši u reku deo građana bi bio odsečen, a moglo bi doći do ekološke katastrofe kad opasne materije iz benzinske pumpe završile u reci, piše Dnevni avaz.

„Posebno je opasno zato što se Željeznica nedaleko od ovog mosta uliva u reku Bosnu“, rekao je Anes Podić iz udruženja „Eko akcija“.

Iako su vodostaji reka u opadanju, pred Sarajlijama su neizvesni sati. Kako navode iz Agencije za vodno područje Save, računa se na još padavina koje bi mogle bitno da promene situaciju na terenu.

 

 

Situacija na Otesu je kritična, voda na ulici je dubine i tri metra, automobili su potopljeni, a evakuacija stanovništva je u toku.

VIDEO Poplave u Sarajevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar