Foto:EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Situacija u kineskom Vuhanu, iz kojeg je, kako se veruje, potekla pandemija koronavirusa, vratila se u normalno stanje - ekonomija, škole i turističke atrakcije otvoreni su i rade na uobičajen način, dok zvaničnici tvrde da je grad u potpunosti bezbedan.

Vlasti u Vuhanu pozvale su strane novinare da u zvaničnoj turi obiđu grad kako bi izvestili o naporima koji su u tom gradu preduzeti u cilju oporavka ekonomije urušene pandemijom, preneo je Rojters.

Pročitajte još:

Zvaničnici tvrde da je Vuhan u potpunosti bezbedan kada je reč o situaciji u vezi s koronavirusom. U ovom gradu je potvrđeno preko 80 odsto smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 od ukupnog broja svih zaraženih u Kini. Međutim, lokalni slučajevi transmisije u Vuhanu nisu zabeleženi još od maja, dok su restriktivne mere uvedene tokom dvomesečnog karantina ublažene.

Vlasti u Vuhanu su optužene da su isuviše sporo reagovale u prvim fazama pandemije usled straha od pogoršanja ekonomske situacije u zemlji i nezadovoljstva političkog rukovodstva u Pekingu. Kritičari tvrde da je cenzura medija i ućutkivanje uzbunjivača dalo virusu vremena da se neopaženo raširi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar