Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

U Francuskoj se danas je obeležava šesta godišnjica tragične noći u Parizu kada su ekstremisti, pripadnici Islamske države, ubili 130 ljudi u koordinisanim napadima na prepunu koncertnu salu, barove, restorane i fudbalski stadion.

Pročitajte još:

Premijer Žan Kasteks i drugi zvaničnici danas su minutom ćutanja odali poštu žrtavama koordinisanog terorističkog napada 13. novembra 2015. godine na stadion Francuska, barove, restorane i koncertnu dvoranu Bataklan.

Veruje se da je Salah Abdeslam, 32-godišnji francuski Marokanac, jedini preživeli član terorističke ćelije za koji se sumnja da je organizovala i sprovela samoubilačke napade.

Ostalih 19 osumnjičenih optuženi su da su pomagali u nabavci oružja i automobila ili da su igrali neku drugu ulogu u organizovanju onoga što se naziva „Francuski 9/11“.

Ukupno 20 muškaraca izvedeno je u septembru pred lice pravde zbog povezanosti sa najsmrtonosnijim napadom u mirnodopskoj Francuskoj, a većini optuženih preti kazna doživotnog zatvora ukoliko budu proglašeni krivima.

BONUS VIDEO: Teroristički napad u Beslanu – tragedija koja je šokirala svet

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar