Niz nepravilnosti zabeležen je do podneva na predsedničkom glasanju u Crnoj Gori. Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da je ispred biračkog mesta u centru Podgorice, došlo do incidenta u kome je jedna osoba povređena nožem.

Iz Uprave policije su saopštili da događaj nije povezan sa izbornim procesom, već je reč o ranijem sukobu između članova porodice. Glasanje je nastavljeno nakon kraćeg prekida.

„Na biračkom mestu broj 69-B OŠ ‘Vuk Karadžić'“ u Podgorici greškom jednog od članova biračkog odbora, biraču su data dva glasačka listića. Birač je popunio oba listića, a propust je primećen tokom odvajanja kontrolnog kupona. Jedan od dva glasačka listića je proglašen nevažećim“, saopšteno je iz CDT-a.

Na biračkom mjestu u Petnjici, zabeležen je jedan slučaj povrede tajnosti glasanja, tako što je birač nakon ubacivanja glasačkog listića na glas izgovorio za koga je glasao. Glasački listić nije poništen, naveli su iz CDT-a.

Pročitajte još:

„Na biračkom mestu u OŠ Vuksan Lekić nestalo je struje u 11.30. Kako je onemogućena elektronska identifikacija birača, birački odbor je nastavio glasanje po sistemu vizuelne identifikacije, što je u skladu sa zakonom“, navedeno je.

Na biračkom mestu Trešnjevo u Andrijevici od otvaranja biračkog mesta nisu prisutni svi članovi biračkog odbora, saopšteno je.

Tok izbora u Crnoj Gori, pratite na našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar