Na Njivičkom putu u hercegnovskoj opštini, pre graničnog prelaza, jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmera. Komandir Službe zaštite i spašavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je za RTHN da je situacija kritična - vatra je prešla put i širi se prema naselju. Iz pravca naselja ka kom se vatra širi čule su se i detonacije.

Taj medij prenosi da se uskoro očekuje dolazak helikoptera Vojske Crne Gore, a objavljeno je, pozivajući se na nezvanične informacije, da će pomoć biti upućena i iz susedne Hrvatske, kao i da je moguće da se u gašenje požara uključe kanaderi.

Televizija Vijesti javila je jutros da se požar brzo širi zbog bure u Boki kotorskoj, a gori nisko i suvo rastinje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Portal RTHN objavio je da je plamen, koji se ranije širio prema vrhu brda, stigao i do prvih stambenih objekata, a Ćirović je kazao kako se nadaju da će uspeti da ga lokalizuju ukoliko vetar stane.

Iz tog medija ranije jutros naveli su da je pozvan Direktorat za vanredne situacije, ali da su, prema informacijama koje im je dao Ćirović, helikopteri prizemljeni zbog tehničkih problema, a avion angažovan na gašenju požara u Nudolu.

BONUS VIDEO Požar kod Herceg Novog

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram