Maturanti Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/Instagram/@senykstas/Handout via REUTERS

Generacija školaraca koja je maturirala ove godine, nažalost, neće po lepom pamtiti kraj školske godine. Primer dolazi iz ratom razorenog grada Černigova. Na fotografijama koje su uslikane ovih dana vidi se grupa učenika koji stoje među porušenim zgradama i olupinama vozila i poziraju za maturske fotografije.

Jednu od fotografija podelila je i izvršna direktorka ukrajinskog Akcionog centra za borbu protiv korupcije Darija Kalenjuk.

Fotografija prikazuje 13 učenika koji stoje među ruševinama zgrade. Svi izgledaju samouvereno dok poziraju. Prema izveštajima, sve fotografije su snimljene na različitim lokacijama u ratom razorenom gradu.

Ukrajina maturanti Foto:Instagram/@senykstas/Handout via REUTERS

Stanislav Senik, koji je napravio fotografije, rekao je Rojtersu da želi da uhvati priču o maturantima 2022. godine i da dokumentuje sa čime su se oni suočili tokom rata. On je fotografisao oko 40 studenta u gradu Černigovu kako bi prikazao „njihovu veoma važnu priču“.

Ukrajina maturanti Foto:Instagram/@senykstas/Handout via REUTERS

„Siguran sam da je bilo veoma važno da ovo ostane zapamćeno“, rekao je on u intevjuu za Njujork post.

„A za 10-15 godina kada budu imali svoju decu, mogli bi da im pokažu te fotografije“, dodao je on.

Kako prenosi Njujork post, Senik planira da fotografije izloži i proda, pa da zarađeni novac donira ukrajinskim snagama.

BONUS VIDEO: Ruska vojska patrolira Severodonjeckom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News