Vladimir Putin i Vera Gurevič Foto: Wikipedia/kremlin.ru

Ni Ljudmila Očeretnaja, ni Alina Kabajeva, ni mnoge druge žene koje su se dovodile u vezu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nisu ostavile najveći pečat u njegovom životu. Očekivano ili ne, žena koja je najviše uticala na odrastanje čoveka koji je za nekoliko meseci postao najomraženija osoba na svetu je njegova učiteljica iz detinjstva - Vera Gurevič.

Kao dečak, Putin je odrastao u siromaštvu sa ocem i majkom. Dva sina koje su pre aktuelnog predsednika dobili Vladimir Spiridonovič i Marija Ivanovna preminula su u ranom detinjstvu. Tokom blokade Sankt Peterburga, Putinova majka Marija i sama je umalo umrla od gladi, što je ostavilo traga na razvog mladog Vladimira.

Osoba sa kojom je tada problematičan dečak odmah ostvario bliži kontakt je njegova učieljica Vera Gurevič, sa kojom je ostao u kontaktu.

Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN

„Nije mogao mirno da sedi, stalno je gledao u sveske svojih kolega, olovku je stalno ispuštao iz ruku“, opisala je Vera taj period njegovog života.

Kao mladić, bio je dosta agresivan i često je upadao u svađe koje bi rezultirale tučom, ispričala je Putinova učiteljica. Kada je odlučila da ga obiđe i o svemu razgovara sa njegovim roditeljima, Vera je saznala da je maltene prepušten sam sebi i bez ikakvog nadzora.

„Putin tada nije bio fizički jak, ali je bio jako nevaljao. Tako je dokazivao da je jači od drugih. Redovno je pravio ‘predstave’ kako bi pokazao da može sam da se obrani. Kad sam ga pitala zašto se tako ponaša, rekao mi je da neke osobe razumeju samo nasilje“, ispričala je Gurevič u intervjuu za nemačke medije.

Vladimir Putin i Alina Kabaeva Foto: Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia

Od tada, posvetila se njegovom vaspitanju i odrastanju, čemu se on u početku protivio.

„Mogao bih da uradim domaći zadatak u roku od jednog sata, samo da želim“, odgovorio joj je tada 11-godišnji Vladimir.

Kada je konačno uspela da natera Putina da ispunjava svoje obaveze u školi i skloni se od ulice, zapravo je napravila ključni korak u formiranju ličnosti koja danas fascinira svet.

POGLEDAJTE JOŠ:

Putin je u brojnim intervjuima tokom narednih godina priznao da je u kontaktu sa svojom učiteljicom, a jednom su televizijske kamere ispratile iznenađenje koje joj je priredio za rođendan.

Ključna figura

Kako je više puta isticao bliskost, ali i poštovanje koje gaji prema nekadašnjoj učiteljici, analitičari su ocenili da je upravo Vera Gurevič žena koja je ostvarila najveći uticaj na Vladimira Putina.

Iako je ranije povezivan sa mnogima, u braku je bio samo sa Ljudmilom Putinom, sada Očeretnajom. Sa njom je dobio dve ćerke Mariju i Katerinu, ali se pretpostavlja da ruski predsednik ima još dece sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom.

Putin i Kabajeva su navodno dobili dva sina – jedan je rođen u Švajcarskoj 2015. godine, a drugi u Moskvi 2019. godine.

BONUS VIDEO Rusi upali u prostorije bataljona Azov

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare