Foto: EPA-EFE/Rayner Pena

Vlada Venecuele zatražila je od osoblja Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR) da napusti zemlju u naredna tri dana, navodeći da će izvršiti reviziju saradnje sa organizacijom UN.

Vlada južnoameričke države rekla je da je odlučila da „suspenduje sve aktivnosti tehničkog savetovališta Kancelarije visokog komesara za ljudska prava i da se sprovede detaljna revizija tehničkih kooperativnih uslova“, preneo je Rojters.

Revizija će se uraditi u narednih 30 dana, dodala je venecuelanska vlada, ističući da sve osoblje UN povezano sa Kancelarijom mora da napusti državu u naredna 72 sata, od današnje objave.

Kancelarija komesara u Karakasu uputila je britansku novinsku agenciju da potraži odgovore od zvaničnika u Ženevi ili Njujorku.

Venecuelanski javni servis u sredu je oštro kritikovao izveštaj specijalnog izvestioca UN povodom prava u oblasti hrane, Mihaela Fahrija, koji je završio posetu Venecuelu.

On je rekao da vladin program za hranu ne rešava uzroke problema gladi i da je podložan političkim uticajima. „OHCHR, koja je prisutna u Venecuelul od 2019. godine, mora da ispravi svoje kolonijalističke, uvredljive i nasilne stavove“, poručila je vlada iz Karakasa.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar