Foto: N1, TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) i nekadašnji koalicioni partner Milorada Dodika, Nenad Nešić pozvao je svoje birače da glasaju za kandidate opozicije za gradonačelnike i načelnike na lokalnim izborima, zadavši tako žestok udarac bišem koalicionom partneru, lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

„Nećemo biti privezak-partija. DNS je opozicija. Rekao sam ‘ne’ Dodiku, ‘ne’ stagnaciji Republike Srpske, ali sam rekao ‘da’ za budućnost, za bolje sutra Republike Srpske i njenih građana“, rekao je Nešić BN televiziji.

On je optužio SNSD da vodi računa samo o ličnom interesu, a ne o stvaranju bolje budućnosti za Republiku Srpsku i njene građane.

Pročitajte još:

Potvrdio je i to da će njegova stranka dati podršku opozicionim kandidatima, među kojima su i kandidati za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković i Bijeljine Ljubiša Petrović, prenosi Klix.ba.

„Pozivam sve glasače DNS-a da glasaju za sve opizicione kandidate širom RS-a izuzev u opštinama i gradovima gde DNS ima svoje kandidate za gradonačelnika i načelnika. Podržavam i Stanivukovića i Ljubišu Petrovića. Za pobedu i promene je danas više nego ikad potrebno da narod i opozicija budu zajedno“, dodao je Nešić.

Pozvao je lidere opozicije da potpišu koalicioni sporazum za Narodnu skupštinu RS za opšte izbore 2022. godine i da, kako kaže, iz pobede koja bi trebala da se desi u nedelju požure ka pobedi koja će se desiti za dve godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar