Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; printscreen rtrs.tv

Kandidatkinja Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za odbornika u Skupštini grada Banje Luke Anja Ljubojević postala je hit na društvenim mrežama sa svojom biografijom kojom se preporučuje biračima na predstojećim lokalnim izborima u Republici Srpskoj.

Pročitajte još:

Rođena 13. novembra 1995. godine u Banjaluci, Ljubojević je, kako se navodi, diplomirala politikologiju na Fakultetu političkih nauka a trenutno je na master studijama u Banjaluci.

„Dugogodišnji gejmer, prati sport. Voli prirodu i životinje. U slobodno vreme malteriše, kreči, kosi, kuva i pravi likere“, stoji u biografiji Anje Ljubojević kojom SNSD želi da privuče birače.

I sve bi to bilo u redu, da nije slučaja Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banjaluke.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta 2018. godine, a njegove telo pronađeno je nedelju dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt slučajna. Tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS Darko Ilić rekao da se David Dragičević u noći nestanka, kako je naveo, potukao s grupom mladića, potom pojeo burek, opljačkao jednu kuću i na kraju završio u rečici Crkvena.

Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića, a njegovi roditelji tvrde da je David otet, mučen i ubijen i da su u njegovom ubistvu učestvovali pripadnici MUP RS.

Ljubojević, kao pravi vojnik SNSD-a, podelila je putem društvenih mreža svoje stavove o ubijenom mladiću, nazvavši ga „narkićem sa dredovima“ a za njegovog oca koji traži pravdu je rekla da „previše gleda CSI“ pa misli da je svako ubistvo rešivo preko noći. „Ova država mu je dala i previše“, navela je ona.

Ljubojević je bila umešana i u skandal oko kupovine glasova i slanja svoje bake da „kupuje“ glasove za nju. BN televizija objavila je snimke starije žene kako navodno kupuje glasove za SNSD i  Ljubojevićevu . Kasnije je rečeno da je starija žena Anjina baka, Rada Ljubojević.

Obe žene su to demantovale, a Anja Ljubojević je zatražila i  javno izvinjenje zbog, kako je navela, režiranih objava uoči izbora planiranih u novembru.

„Otkako je objavljena ova gnusna laž u kojoj je predstavljena kao kriminalac koji kupuje glasove, moja baka pije bensedine i ne može da spava, a radi se, da ukažem, o dijabetičaru i kardiovaskularnom bolesniku čiji je razgovor sa komšijama prikazan kao ‘kupovina’ glasova. Otkako je objavljena ta vest, nju su na tom portalu nazvali ‘kučkom’, zapretili da će ‘zatući lopatom’, da joj ‘treba razbiti nos kad zakuca na vrata’ i slične odvratne pretnje. A kao ‘dokaz’ za kupovinu glasova, ponudili su fotografiju moje bake kako razgovara sa svojim komšijama na Starčevici“, rekla je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare