Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH / POOL

Velika Britanija je pozvala vladu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da povratak Marije Kolesnikove učini najvišim prioritetom, nakon što je prijavljeno da su opozicionu liderku otela jutros neidentifikovana lica.

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab izjavio je da je „ozbiljno zabrinut za Mariju Kolesnikovu“, prenela je agencija Rojters.

„Za Lukašenkov režim njen bezbedan povratak mora da bude najviši prioritet. Režim mora da prestane surovo da postupa sa demonstrantima, da pusti na slobodu političke zatvorenike i da otpočne dijalog sa opozicijom“, rekao je ministar spoljnih poslova Velike Britanije.

Neidentifikovana lica otela su jutros u centru Minska Mariju Kolesnikovu, liderku beloruskih protesta i odvezla je u minivenu u nepoznatom pravcu, preneli su izjave očevidaca lokalni mediji.

Saradnici Kolesnikove saopštili su da proveravaju ove medijske izveštaje, kao i beloruska policija koja istražuje pouzdanost ove informacije.

Današnje odvođenje Kolesnikove usledilo je dan posle velikih demonstracija u Minsku.

Tom prilikom je uhapšeno najmanje stotinu demonstranata, a policija je upotrebila i biber-sprej kako bi rasterala demonstrante.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare