Foto: Tut.By via REUTERS

U Belorusiji u kojoj već pet nedelja traju masovni protesti protiv predsednika i diktatora Aleksandra Lukašenka, oteta je Marija Kolesnikova, koja je vođa protesta u Minsku.

Kako piše beloruski portal Tut.by, Kolesnikovu su jutros zgrabile neidentifikovane osobe u blizini Nacionalnog muzeja umetnosti u centru Minska, ubacili je u kombi i odvezli se u nepoznatom smeru, prenosi Rojters.

Svedok, koju Tut.by predstavlja kao Anastasiju, ispričala je šta je videla jutros oko 10 sati. Anastazija je, navodi Tut.by, hodala avenijom prema muzeju kad je iza sebe čula zvuk potpetica na asfaltu. Okrenula se i videla Mariju Kolesnikovu.

„Videla sam maskirane ljude kako guraju Mariju u kombi“

Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/File Photo

Pročitajte još:

„Videla sam je uživo i ranije, pa sam znala da je to ona. Htela sam da joj priđem i zahvalim se, a onda sam se predomislila, jer mi je izgledala umorno. Nastavila sam da hodam, a onda sam u jednom trenutku odlučila da se okrenem i pokažem joj joj znak srca. Nedaleko od muzeja videla sam parkirani kombi s natpisom „Komunikacije“ i logom brenda „Sobol“ na pozadini kombija. Nastavila sam da hodam i tada sam čula zvuk telefona koji pada na asfalt. Okrenula sam se i videla maskirane ljude u civilu kako guraju Mariju u kombi. Jedan od njih je pokupio njen telefon, uskočio u kombi i tada su se odvezli“, ispričala je Anastasija.

Ona kaže da se nije usudila da svojim telefonom snimi navodnu otmicu jer je stajala preblizu i plašila se da će oteti i nju.

Tut.by navodi kako je telefon Kolesnikove dostupan, ali se na njega niko ne javlja.

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Antun Rodenkov, portparol Veća za koordinaciju, čija je Kolesnikova članica, rekao je za Tut.by da je Marija zbog posla bila u centru grada. Za njen nestanak saznao je od novinara Tut.by-ja pa je pokušao da sazna gde se Kolesnikova nalazi.

Međutim, od 11 sati mobilni telefon Marije Kolesnikove je nedostupan.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar