Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspeli na ostrvu Hvaru da odbrane kuće od pretnje požara u kom je život izgubio jedan meštanin dok je branio svoju imovinu, saznaje se od vatrogasaca po čijim je podacima sada povoljnije stanje na požarištu, prenosi agencija Hina.

Županijski komandant vatrogasaca Ivan Kovačević rekao je za Hinu da je na terenu 15 vozila i 55 vatrogasaca iz Hvara, Jelse, Sućurja i Starog Grada, a pomažu im tri kanadera i dva er traktora.

„Gori gusta borova šuma, kuće više nisu ugrožene i sada je situacija na požarištu dobra, pa se nadamo da ćemo do večeri požar staviti pod kontrolu“, kazao je Kovačević.

On je rekao da im zasad nije potrebna pomoć kopnenih snaga, ali će im možda trebati sutra kako bi hvarski vatrogasci mogli da se odmore.

U požaru koji je buknuo oko 12.50 sati na predelu Vrbanj-Dol kod Starog Grada poginuo je jedan meštanin oko 14 sati dok je pokušavao spasiti svoju imovinu i bager. Na mestu nesreće biće obavljen uvidjaj radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, rekli su u policiji.

***

BONUS VIDEO: Požar u Kaliforniji, ugrožen Nacionalni park Josemiti


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar