Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin (69) izručen je danas iz Njujorka u Kaliforniju zbog suđenja po optužbama za silovanja i napade, potvrdili su i njegov predstavnik i odeljenje za sprovođenje krivičnih sankcija Njujorka.

Vajnstin je u februaru 2020. godine u Njujorku osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i silovanja, a u Los Angelesu ga traže zbog optužbi za napade na pet žena u periodu od 2004. do 2013. godine, prenosi Rojters.

Optužnice u Los Angelesu uključuju silovanje, prisilni oralni seks i druge seksualne radnje izvedene primenom sile, a ako bude proglašen krivim Vajnstin bi ostatak života mogao da provede iza rešetaka.

Vajnstin, nekada uticajni holivudski producent, uložio je žalbu na presudu i kaznu izrečene u Njujorku i poriče da je imao seksualne odnose bez saglasnosti partnera.

Novinarke Megan Tui i Džodi Kantor prve su oktobra 2017. objavile priču o Harviju Vajnstinu, tada čelniku moćne producentske kuće „Miramaks“, i njegovim seksualnim napadima usmerenim na glumice i druge saradnice.

Za te tekstove dobile su Pulicerovu nagradu a Harvi Vajnstin je u međuvremenu osuđen na 23 godine zatvora.

BONUS VIDEO: Alkatraz – od surovog kazamata do turističkog dragulja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)