Foto: Printscreen/Twitter/Manya Koetse

Snimak iz Kine na kojem se vidi majka osmoro dece koja je zatvoran u seoskoj kolibi sa lancem oko vrata, izazvao je gnev i šok širom te zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Video je snimio muškarac koji posećuje ženu i vidno je šokiran onim što je zatekao. Nakon što joj je doneo toplu odeću, postavio joj je nekoliko pitanja, ali ona nije mogla da odgovori.

Video je postao viralan na kineskim društvenim mrežama, a korisnici zahtevaju od vlasti da intervenišu u ovom slučaju i pomognu nesrećnoj ženi.

Mnogi su takođe razgovarali o zlostavljanju žena i njihovim ograničenim pravima u ruralnim oblastima Kine i doveli su u pitanje okolnosti pod kojima je žena iz provincije Đangsu rodila osmoro dece, prenosi BBC.

Pitali su se kako je ovo promaklo lokalnim vlastima, s obzirom na stroga kineska ograničenja planiranja porodice.

Na snimku, žena izgleda ošamućeno i kao da ne razume pitanja čoveka koji ju je više putao pitao da li joj je hladno.

Obučena je samo u lagani sloj odeće uprkos niskim zimskim temperaturama.

Mnogi korisnici interneta uporedili su ovu situaciju sa radnjom kineskog filma „Slepa planina“ iz 2007. godine koji govori o mladoj ženi koja je kidnapovana i prodata u ropstvo.

Vlasti su u petak objavile saopštenje u kojem odbacuju sve spekulacije o otmici. Identifikovali su ženu po prezimenu Jang, iz okruga Feng Huankou. Rekli su da se udala za čoveka čije je prezime Dong 1998. godine, i da joj je dijagnostikovana bolest mentalnog zdravlja. Njegova porodica je rekla lokalnim vlastima da je Jang često imala nasilne ispade.

Međutim, odgovor zvaničnika je dodatno razbesneo javnost, koja je kritikovala vlasti zbog toga što se ne bave pitanjem pritvora, upotrebe lanaca i njenog stanja.

Pritisak javnosti izazvao je dalju istragu nadležnih organa, koja se sada fokusirala na njenog muža.

„Dong je osumnjičen da je prekršio zakokn. Organi javne bezbednosti pokrenuli su istragu o tome“, navodi se saopštenju.

Dodali su da je Jang sada u bolnici na lečenju, kao i da joj je nedavno dijagnostifikovana šizofrenija.

Međutim, gnev javnosti zbog situacije nije jenjavao jer su korisnici društvenih mreža zahtevali od vlasti da preuzmu veću odgovornost.

BONUS VIDEO: Kampovi za mučenje i silovanje na srpsko-makedonskoj granici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar