Foto: Shutterstock

Kako je danas saopštila Policijska uprava ličko-senjska, dvojica policajaca te policijske uprave uhapšena su zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo protiv polne slobode na štetu žene. Policija je nad njima završila krivičnu istragu i protiv njih je podneta krivična prijava, navodi se u saopštenju.

Kako nezvanično saznaje Index.hr, silovanje je policiji prijavila žena koju oboje poznaju odranije.

Saznali sui da žena nije privedena, ali se prema nezvaničnim informacijama sumnja da se silovanje dogodilo u automobilu.

Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Uhapšene policajce trenutno ispituje Županijsko državno tužilaštvo. Nakon saslušanja, oni će se pojaviti pred dežurnim sudijom, koji će potom odlučiti da li će biti pušteni da se brane sa slobode ili će im biti određen jednomesečni pritvor.

U saopštenju za javnost policija navodi da „ne može da saopšti više informacija o navedenom događaju“, a „sve u cilju zaštite žrtve krivičnog dela od sekundarne viktimizacije“.

Danas će biti udaljeni sa dužnosti

Zbog sumnje da su izvršili težu povredu službene dužnosti, u toku je postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti i oni će danas biti udaljeni sa dužnosti, saopšteno je iz policije.

Pročitajte još:

Policija u saopštenju za javnost navodi da MUP, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju stopu nulte tolerancije na svaki oblik zlostavljanja žena i najoštrije osuđuju ovakvo ponašanje.

„Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala poverenje u policiju“

„Donekle nas umiruje činjenica da je oštećena zadržala poverenje u policiju i slučaj prijavila Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su preduzete sve potrebne mjere i kriminalističke radnje“, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da iako su počinioci uhapšeni i protiv njih podneta krivična prijava, ovim izolovanim ponašanjem pojedinaca naneta je ogromna šteta svim pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao za dobrobit svih sugrađana.

BONUS VIDEO Hapšenje članova balkanskog kartela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar