Foto: lordzg / Shutterstock

Prava drama odvijala se juče kasno poslepodne i uveče na istoku Zagreba gde je rastrojeni muškarac pretio da će se ubiti, a zatim pucao prema policiji.

Kako saznaje N1 Zagreb sve je počelo nešto posle 17 sati kada je muškarac zapretio da će počiniti samoubistvo skokom s krova kuće u ulici Podzmiš.

Na teren su nakon policije izašle i sve ostale nadležne službe, a obaveštena je i Gradska kancelarija za mesnu samoupravu, civilnu zaštitu i bezbednost.

Ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ubrzo nakon vatrogasaca, kako saznaje N1 od očevidaca na mesto drame stigli i policijski specijalci.

Pregovori s muškarcem nastavljeni su još satima, ali situacija se, saznajemo, nije smirivala. U jednom trenutku počeo je čak da preti da će celu kuću dići u vazduh.

Zato se žurno zatvorio gas kako ne bi došlo do još veće tragedije u komšiluku.

„Čuli smo da je nakon toga počeo da preti i da će zapaliti sam sebe. Osetio se čak i miris benzina, pa su vatrogasci raspršili penu po dvorištu”, pričaju očevici.

Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto:Shutterstock/Goran Vrhovac

“Nikako se nije smirivao iako je policijski pregovarač pokušavao stupiti u kontakt s njim. Nismo čuli što su tačno govorili, ali već je bilo prošlo više od pet sati od kad je počeo pretiti”, prisećaju se sagovornici N1.

Pročitajte još:

Nešto iza 21 sat ulicom je odjeknuo pucanj. Prema za sada dostupnim informacijama rastrojeni muškarac skočio je s kuće u vazdušni jastuk što su ga pripremili vatrogasci i zapucao prema policajcima.

U idućem trenutku uspeo je da otrči prema obližnjoj šumi, a specijalci su dobili naredbu da krenu za njim.

Potera je, kako saznaje N1, na kraju bila uspešna – počinilac je uhapšen.

Za detalje se N1 obratio i PU zagrebačkoj, a njihov odgovor će objaviti čim ga dobiju.

BONUS VIDEO Hrvatska policija zaplenila ogromu količinu kokaina i heroina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar