Francuska policija Foto:Tanjug/AP Photo/Michel Spingler

Devojčicu (12) u Francuskoj donela je nož u školu i pretila nastavniku, nakon čega je uhapšena. U incidentu nije bilo povređenih. Prema pisanju francuskih medija, učenica je rekla da želi da radi "kao u Arasu".

Kako piše francuski Liberation, ove srede u Renu učenica petog razreda pretila je nastavniku tokom časa engleskog. Učenica je navodno, mašući svojim oštrim oružjem, rekla da želi da ponovi gest Muhameda Mogučkova koji je 13. oktobra ubio učitelja Dominika Bernara i teško ranio još dve osobe.

Psihijatrijskim pregledom je konstatovano da je maloletnica „opasna po sebe“ i da njeno stanje zahteva zbrinjavanje u specijalizovanom okruženju.

Pucnjava u centru Foto:Belga / ddp USA / Profimedia

Tužilac Renea FIlip Astruk rekao je da je učenica došla u školu naoružana velikim nožem, dugim 17 centimetara, sa očiglednom namerom da ubije profesora engleskog.

„Tokom časa, mahnula je nožem prema žrtvi koja je pobegla. Učenica je žrtvu pratila, sve dok je nije razoružalo osoblje škole“, dodao je tužilac.

Pročitajte još

Svađa zbog oduzimanja mobilnog telefona

Prema pisanju tamošnjih medija, tinejdžerka se naljutila nakon što joj je nastavnik oduzeo telefon, podsećajući je da je to zabranjeno u školi tokom nastave. Tu informaciju za AFP je potvrdila jedna devojčica, koja navodi da se učenica koja je donela nož, prethodne nedelje posvađala sa nastavnikom engleskog, jer joj je oduzeo mobilni telefon na času.

Tada je devojčica rekla pred svima u razredu da će ga ubiti „i uraditi isto ono što se dogodilo u Arasu“.

„Niko je tad nije ozbiljno shvatio“, rekla je učenica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare