Foto:EPA-EFE/APOSTOLIS DOMALIS

Grčki poljoprivrednici i drugi predstavnici primarnog sektora održali su veliki miting u Solunu u znak protesta zbog rasta cena proizvodnje.

Poljoprivrednici, koji su pogođeni povećanjem troškova i štetama na usevima usled nedavnih poplava i požara, okupili su se ispred Sajma „Agrotika“, prenosi Katimerini.

Poljoprivrednici iz Tesalije i drugih delova Grčke stigli su u Solun neposredno nakon što su predstavnici poljoprivrednika iz Larise i Kardice najavili da nameravaju da zaoštre proteste narednih dana. Demonstranti su bacali jabuke i kestenje na ulice, držeći transparente i uzvikujući parole, dok su se kretali ka Sajmu.

Foto:EPA-EFE/APOSTOLIS DOMALIS

Poljoprivrednici su se potom pridružili svojim kolegama iz regiona Centralne Makedonije, koji se kod južne kapije Sajma sa traktorima nalaze od 1. februara. Grčka vlada u petak je predstavila novi paket podrške poljoprivrednicima, koji obuhvata poreske olakšice, petomesečni popust na električnu energiju, otpis kredita i obećanje da će ubrzati isplatu sredstava iz fondova za oporavak od poplava u centralnom delu Grčke.

POGLEDAJTE JOŠ:

Udruženja poljoprivrednika su sa protesta u Solunu poručila da mere koje je predstavila Vlada predstavljaju samo, kako je navedeno, „kap u moru“ i najavili da će tokom vikenda pojačati blokade auto-puteva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar