Jesenje zasedanje Sabora poslanici će završiti glasanjem o dosad raspravljenim tačkama. Među poslednjim tačkama za glasanje je i Zakon o zaštiti populacije od zaraznih bolesti, koji je već izazvao rasprave u javnosti. Predsednik Sabora Gordan Jandroković, podelio seriju opomena.

PROČITAJTE JOŠ:

Zakon o zaštiti populacije od zaraznih bolesti bio je 6. tačka na rasporedu za glasanje. Već uoči glasanja zaređali su se zahtevi pauzama. Izmene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti donete su na kraju vrlo burne rasprave sa 77 glasova za i 27 protiv.

“Ovim zakonom pod izgovorom zaštite građanstva od bolesti je prevara. Danas vi donosite odluku i tražim da se zna tačno kako je ko glasao i kako je ko dao glas za uvođenje diktature. Pokušavate protivzakonito legalizovati kovid potvrde. Donedavno ste govorili da neće biti potrebne kovid potvrde, a preko noći su to kao drumski razbojnici uveli u državne institucije. Ovim zakonom ubijate demokraciju”, rekao je Mostov Miro Bulj, koji tvrdi da će se kovid potvrde uvesti i za decu, prenosi N1.

Burna rasprava u Saboru

Poslanik Mosta Nino Raspudić je, tokom žestoke rasprave u Saboru, došao do SDP-ovog Peđe Grbina pa mu se uneo u lice.

Grbin je Mostovce optužio da parazitiraju na smrtima ljudi, uzvratio mu je Miro Bulj koji mu je rekao da je on parazit i neka se srami, a Nikola Grmoja mu je rekao: “To reci Milanoviću ako smeš, kukavico jedna”, prenosi N1 Hrvatska.

Burno je reagovala i Marija Selak Raspudić koju je predsedavajući Gordan Jandroković upozoravao da nema pravo govoriti. “Iznesite me napolje”, vikala je.

Potom se Nino Raspudić dignuo iz klupe i došao do Grbina i počeo mu nešto objašnjavati. Do Grbina je došao i Miro Bulj.

Situacija se delom ipak smirila pa su se Mostovci vratili na svoja mesta.

Foto. Printscreen/Internet TV Hrvatskoga sabora

„Ovo smo jako loše uradili“

Nakon što je predsednik Sabora Jandroković smirio burnu raspravu, kamere su snimile razgovor poslanika Mosta, prenois N1 Hrvatska.

“Ovo smo jako loše uradili, okrenuli smo sve kontra sebe”, rekao je Nikola Grmoja svojoj saborskoj koleginici Mariji Selak Raspudić.

“Nismo”, odgovorila mu je ona.

Treća opomena za Pupovca

Pauzu je u jednom trenutku zatražio i SDSS-ov Milorad Pupovac, koji je dobio opomenu zbog predugog obrazlaganja. Na njegov zahtev je odgovorio Mostov Božo Petrov. Zaradio dve opomene jer je zloupotrebio povredu poslovnika.

Pupovac je pokušao da mu odgovori odgovoriti kroz povredu poslovnika i dobio opomenu. Petrov je dobio treću opomenu.

Ponovno je pokušao da reaguje Pupovac, pa je i on dobio treću opomenu, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO: Makron u poseti Hrvatskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar