Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia; Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia; Siegra Asmoel / imageBROKER / Profimedia

Paravojna grupa Vagner je "uništena", ocenio je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznjikov, u razgovoru objavljenom u petak, nakon navodne smrti vođe grupe Jevgenija Prigožina.

„Iskreno govoreći, grupa Vagner više ne postoji kao ozbiljna jedinica, kakva je bila pre godinu dana. Uništeni su“, ocenio je Reznjikov u razgovoru za nemački nedeljnik Welt am Sonntag, koji izlazi nedeljom.

Po rečima ukrajinskog ministra, Prigožinov navodni odlazak je „oslabio“ ruskog predsednika Vladimira Putina.

„To svetu pokazuje da se Putinu više ne može verovati, ako je sa nekim sklopio dogovor, a onda ga prekršio“, dodao je Reznjikov, vidi se iz isečaka tog razgovora objavljenog unapred, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon Prigožinove navodne pogibije u avionskoj nesreći u Rusiji, čuju se nagađanja o mogućoj umešanosti Kremlja u pad privatnog aviona, koji je iz Moskve leteo u Sankt Peterburg. Te tvrdnje je pobio portparol ruskog predsednika, nazivajući ih „čistom laži“.

Vladimir Putin je nazivao Jevgenija Prigožina, sa kojim je bio blizak od devedesetih, izdajnikom, zbog oružane pobune 23. i 24. juna.

Prigožin je odustao od pobune nakon dogovora sa Kremljem, koji je predviđao njegov odlazak u Belorusiju zajedno sa svojim ljudima i prekid krivičnog progona.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar