Na zgradu vrtića u Brovariju u blizini Kijeva danas se srušio helikopter. Hitne službe su izašle na lice mesta, rekao je Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine.

Do nesreće je došlo u sredu ujutru, kada su meštano čuli eksploziju u gradu, a onda i veliki požar u blizini vrtića.

„U Brovariju, u regionu Kijeva, pao je helikopter u blizini vrtića. Ljudi su evakuisani“, rekla je Irina Pjanišnjikova, savetnik policije u Kijevskoj oblasti.

Kuleba: Deca bila u vrtiću, ima žrtava 

Oglasio se i Oleksij Kuleba, šef regionalne vojno-civilne administracije Kijeva. Prema njegovim rečima, deca su bila u vrtiću kada je letelica pala.

„Kijevska oblast. U gradu Brovari helikopter je pao u blizini vrtića i stambene zgrade. U trenutku tragedije u vrtiću su bila deca i zaposleni u ustanovi. Trenutno su svi evakuisani. Ima žrtava. Hitna pomoć, policija i vatrogasci su na mestu nesreće“, rekao je on.

Ukrajinska pravda tvrdi: Najmanje pet osoba mrtvo

Video snimci koji se dele na društvenim mrežama prikazuju zgradu u plamenu i kažu da se objekat sličan helikopteru ili dronu srušio u blizini zgrade obdaništa.

Ukrajinska pravda javila je da se nesreća dogodila u blizini vrtića i da zgrada gori. List je citirao neimenovanog policijskog zvaničnika koji je rekao da je najmanje pet osoba mrtvo.

Za sada nije poznato čiji je helikopter.

BONUS VIDEO: Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar