Aleksej Reznikov
Aleksej Reznikov Foto:REUTERS/Gleb Garanich

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov izjavio je u intervjuu italijanskoj "Republici" da u ovom trenutku ne vidi neposrednu pretnju od Rusije.

Komentarišući svakodnevne najave zapadnih obaveštajnih službi o skorom napadu Rusije, Reznikov je rekao da navodna agresija može da se desi pre ili kasnije, ali da nema neposrednog rizika.

Prvo su govorili da će biti u januaru, sada govore u februaru, a neki kažu da će se desiti na proleće. Mi nećemo napadati, a ukoliko budemo napadnuti bićemo spremni, kazao je Reznikov, prenosi TASS.

On je naglasio da Kijev ne priprema nikakav plan napada na Krim, Luganjsk ili Donjeck.

Nećemo pokrenuti nikakvu ofanzivu. U Luganjsku i Donjecu žive Ukirajinci i nećemo ih ugroziti, poručio je Reznikov.

Na pitanje da li je moguć sastanak predsednika Ukrajine i Rusije Volodimira Zelenskog i Vladimira Putina, on je rekao da misli da je jeste.

Mislim da je taj sastanak moguć. Medijacija je potrebna, ali je najvažnije da dobijemo garancije za prekid vatre, kazao je Reznikov i dodao da je normandijski format dobra platforma, ali da je nephodno da pretpi neke izmene.

Prema njegovim rečima, sastanak Zelenskog i Putina mogao bi da se organizuje u Ženevi, Berlinu ili Varšavi, a možda bi mogao da se održi i u Istanbulu, s obzirom da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponudio da bude posrednik.

BONUS VIDEO: Rusija i Ukrajina: Ide li Evropa ka ratu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar