Severodonjeck Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Serhij Gajdaj, ukrajinski guverner Luganska, rekao je da je trenutno nemoguće evakuisati ljude iz Severodonjecka, gde se nastavljaju žestoke borbe, ali ako bi zapad mogao da isporuči oružje dugog dometa, ukrajinske snage bi bile u stanju da "očiste Severodonjeck na dva ili tri dana".

„Tišina u Severodonjecku traje samo kada se puške ponovo pune. U regionalnom centru se nastavljaju ulične tuče. Rusi se pridržavaju svoje primitivne taktike: jaka artiljerijska vatra, zatim – pokušaji proboja. Isto se dogodilo i u već porušenim Rubižnime i Popasna. Neprijatelj snažno juri industrijsku zonu koju mi kontrolišemo.

Pročitajte još:

Ako brzo dobijemo zapadna dalekometna oružja, počeće artiljerijski duel, Sovjetski Savez će izgubiti od zapada, a naši branioci će moći da očiste Severodonjeck za dva-tri dana.

Evakuacija iz grada i dalje je nemoguća, kao i transport robe. Trenutno bolnica ima sve što je potrebno za stabilizaciju ranjenika“, naveo u objavi na Instagramu.

Takođe, ponovo je naglasio da „Rusi NE kontrolišu rutu Lisičansk-Bahmut, već stalno jurišaju“. Dodao je i da ukrajinska vojska „ne koristi ovaj put“.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo

BONUS VIDEO Ubica dečijeg lica – ruski vojnik osuđen na doživotni zatvor zbog ratnog zločina u Ukrajini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare