Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Ministarstvo odbrane Ukrajine je saopštilo da je zabeleženo 60 kršenja primirja od strane separatista u regionu Donbasa u poslednja 24 sata, pri čemu je jedan vojnik povređen.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ruske okupacione snage nastavljaju da ignorišu sporazume postignute 22. jula 2020. godine u okviru Trojne kontakt grupe. U protekla 24 sata, 17. februara, oružane snage Ruske Federacije zabeležile su 60 kršenja primirja od kojih 43 upotrebom naoružanja zabranjenog sporazumima iz Minska“, stoji u saopštenju.

Ukrajinski komandant združenih snaga, general-potpukovnik Aleksandar Pavljuk, takođe je objavio saopštenje u kojem tvrdi da su trupe koje podržava Rusija pojačale provokativne akcije uoči Minhenske bezbednosne konferencije da isprovociraju ukrajinske oružane snage da zapucaju, prenosi Gardijan.

„Ruska Federacija pokušava da sakrije još jedan zločin protiv branilaca Ukrajine i civilnog stanovništva iza informativne kampanje… Rusija širi lažne vesti o navodnom granatiraju vrtića od strane Ujedinjenih snaga“, rekao je on.

U četvrtak ujutru, separatisti koje podržava Rusija pokrenuli su intenzivniju artiljerijsku paljbu preko linije kontrole sa ukrajinskim snagama, granatirajući obdanište i ranivši tri osobe u kako su zapadni lideri rekli „operaciji lažne zastave“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar