Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

Četvorica Ukrajinaca uhapšena su zbog ilegalnog kopanja na arheološkom lokalitetu "Isar" u Severnoj Makedoniji, saopštila je lokalna polcija.

Kako se navodi, policajci iz Valandova su juče oko podne arheološkom lokalitetu „Isar“ kod sela Marvinci uhapsili V.O.(40), O.P. (35), I.R. (46) i M.R. (48), svi iz Ukrajine sa privremenim boravkom u Skoplju.

Precizira su da su ti Ukrajinci pronađeni kako obavljaju iskopacanje na tom arheološkom lokaliteta na jugoistoku zemlje, koji je proglašen dobrom pod privremenom zaštitom i da su kod njih pronađena dva detektora, lopate i nekoliko iskopanih predmeta.

Detektor je pronađen i prilikom prilikom pregleda putničkih vozila „tojota“ i „hjundai“, sa ukrajinskim registracijama, sa kojima su došli na nalazište „Isar“, koje predstavlja naselje i nekropolu sa kontinuitetom od 7. veka pre nove ere do 6. veka nove ere.

„Nakon što slučaj bude u potpunosti rasvetljen i dokumentovan, protiv njih će biti podneta odgovarajuća prijava“, navodi se u policijskom saopštenju.

***

BONUS VIDEO: Ukrajina uvela hitan raspored korišćenja struje: Rusi minirali hidroelektranu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar