Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Policijska uprava okruga Kolumbija saopštila je da su još dva policajca koji su 6. janara bili zaduženi za sprečavanje napada na američki Kapitol počinila samoubistvo, čime se broj poznatih samoubistava policajaca koji su čuvali zgradu taj dan povećao na četiri.

PROČITAJTE JOŠ:

Policajac Ganter Hašida pronađen je mrtav u svojoj kući u četvrtak, izvestio je portparol odeljenja u saopštenju. Hašida se Metropolitanskoj policiji (MPD) okruga Columbija pridružio u maju 2003. godine.

Drugi pripadnik MPD-ja koji je 6. januara branio Kapitol, Kajl DeFrejtag, pronađen je mrtav 10. jula, dodaje se u saopštenju. Njegov uzrok smrti takođe je samoubojstvo. On je u policijskoj upravi bio od 2016. godine, prenosi Index.hr.

Policijski službenik MPD-ja Džefri Smiti policijski službenik Kapitolske policije Hovard Liebengud, takođe neki od zaduženih za regulaciju nereda u Kapitolu, takođe su počinili samoubistvo.

Upali u Kapitol, pokušali da spreče Kongres na potvrdi pobedu Bajdena

Stotine pristalica tadašnjeg predsednika Donalda Trampa upale su tog dana u zgradu u neuspešnom pokušaju da spreče Kongres da potvrdi pobedu demokratskog predsednika Džoa Badjena na izborima. Na dan nasilja preminule su četiri osobe.

Sledećeg dana preminuo je policajac iz Kapitola, kojeg su napali demonstranti.

Policajci svedočili da su ih tukli, vređali, pretili im…

U napadu je povređeno više od 100 policajaca. Ti su neredi doveli do Trampovog drugog suđenja za opoziv. Zbog nasilja je toga dana uhapšeno više od 500 ljudi.

Četiri policajca posebnom su odboru Predstavničkog doma tokom emotivnog svedočenja prošle nedelje rekli da su ih tog 6. januara tukli, pretili im, vređali na rasnoj osnovi te da su se toga dana bojali za svoje živote.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare