Foto: Tanjug/AP Photo/Odelyn Joseph

Policija na Haitiju ubila je istaknutog vođu bande Ernsta Džulmea, poznatog kao Ti Greg, koji je pobegao iz zatvora ranije ovog meseca.

Ernst Džulme je bio šef kriminalne grupe Delmasa 95, koja je deo saveza bandi koji predvodi Džimi Šerizije poznat kao Roštilj, prenosi Skaj Njuz. Policija je Džulmea upucala u kvartu Petion-Vile u glavnom gradu Port-o-Prensu, dan nakon što je vođu druge bande, Makandala, ubila grupa odmetnutih kriminalaca, potvrdili su za Rojters izvori u lokalnoj policiji.

Na Haitiju je 3. marta uvedeno vanredno stanje nakon što je vođa bandi Šerizije pozvao sve kriminalne grupe da se ujedine i svrgnu premijera zemlje Ariela Henrija.

Pročitajte još...

Napadi bandi na ključne vladine ustanove počeli su 29. februara širom Port-o-Prensa, a naoružani kriminalci su palili policijske stanice, zatvorili glavni međunarodni aerodrom Tusen Luvertur i izvršili raciju u dva najveća zatvora u zemlji oslobodivši 4.000 zatvorenika.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozdravio je juče izbor članova prelaznog saveta na Haitiju, koji bi trebalo da preuzme predsednička ovlašćenja uoči najavljenih izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar