Foto: Facebook/Cheryl Pickles

Par iz Velike Britanije koji je mučio decu tako što ih je izglednjivao, hranio ih sapunom i gurao pod vrele tuševe proglašen je krivim za višestruko zlostavljanje dece.

Šeril Pikels (35) i Endrju Hadvin (39) mučili su decu sve dok nisu bili toliko gladni da su prepešačili 6,4 kilometara da prođu kroz kante supermarketa u 4 sata ujutro.

Na kraju, kada su deca prijavila zlostavljanje odrasloj osobi od poverenja koja je pokrenula slučaj u policiji, Hadvin i Pikels su upali u paniku i falsifikovali, za koja su se pretvarali da su ih napisala deca.

U pismima, ispisanim detinjastim rukopisom, stajalo je: „Izvinjavamo se, lagali smo“, a zatim se objašnjavalo da su oni izmislili optužbe protiv njih, prenosi Dejli mejl.

Stručnjak za rukopis je zatim otkrio pisma kao lažna.

Hadvin i Pikels iz Fishburna, okrug Daram, osuđeni su za produženu kampanju zlostavljanja dece od strane porote u Tesajd kraun kortu nakon dugog suđenja.

Tokom postupka, porotnici su čuli za užasnu kampanju zlostavljanja koju je počinio par, uključujući i to da su ostavili jedno preplašeno dete da vidi preko mosta na autoputu.

Oni se suočavaju sa kaznom u aprilu i rečeno im je da očekuju duge zatvorske kazne.

Zlostavljanje je izašlo na videlo 2018. godine kada je jedno od dece hrabro otkrilo šta se dogodilo odrasloj osobi od poverenja. Pokrenuta je istraga policije u Daramu.

ilustracija Foto:shutterstock

Tokom istrage, koja je trajala četiri godine i uključivala je više od 150 svedoka, detektivi su otkrili da su Hadvin i Pikels u više navrata zlostavljali decu tako što su ih terali da jedu sapun, zaključavali ih u ormane, terajući ih da se kupaju pod vrelim tuševima i kupkama – ponekad su im potapali glave u vodu i uskraćivali pristup hrani.

Deca su često morala da traže ostatke da jedu, a jednom prilikom su pronađena u 4 sata ujutro kako sami hodaju do supermarketa udaljenog 6,4 km u potrazi za hranom.

Par bi takođe naručio hranu za poneti i naterao decu da ih gledaju kako jedu dok su bili primorani da stoje u stresnim položajima duži vremenski period.

Hadvin i Pikels optuženi su za višestruka krivična dela zanemarivanja dece i seksualne aktivnosti sa detetom.

Hadvin je takođe optužen za tri tačke silovanja u vezi sa nedavnim zlostavljanjem drugog deteta. Par je negirao sve optužbe, što je rezultiralo sedmonedeljnim suđenjem u Tesajd Kraun kortu.

ilustracija Foto:shutterstock

Tokom suđenja, sud je saslušao veštake koji su opisali kako su deca redovno trpela bolne povrede. Usled zlostavljanja jedno dete je zadobilo teške povrede.

Takođe su čuli kako je par pisao pisma, koja su davana policiji, tvrdeći da su od dece, u kojima se izvinjavaju zbog laži.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, stručnjak za rukopis je potvrdio da pismo nije napisalo dete i otkrio je da su pisma zapravo zapisana u svesci pronađenoj u kući para.

Posle trodnevnog razmatranja, porota je proglasila Hadvina krivim po tri tačke za silovanje, sedam tačaka za zanemarivanje i jednu tačku za izopačavanje.

Pikels je proglašena krivom po pet tačaka za okrutnost prema deci i jednu za izopačenje. Njima je određen pritvor i izricanje presude u petak, 28. aprila, u istom sudu.

Nakon presude, inspektorka Tonia Kuk, koja je vodila istragu, rekla je: „Ovo je bio uznemirujući slučaj u kojem su svi svedoci, partneri i policija pokazali visok nivo profesionalizma kako bi osigurali postizanje pravde za ovu decu“.

Detektiv policajka Kat Pudni, iz Jedinice za zaštitu policije u Daramu, istražni službenik, rekla je: „Ovo je bila izuzetno složena i uznemirujuća istraga za sve uključene, sa kakvom se nikada nisam susrela dok sam bila policajac. Hadvin i Pikels podvrgnuli su nekoliko ranjive dece višestrukim oblicima zlostavljanja, otimajući im detinjstvo i nesumnjivo im ostavljajući psihičke rane od kojih se možda nikada neće oporaviti“.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar