nikšić izbori
Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Nikšička policija privela na informativni razgovor devet osoba zbog sumnje da unose novac u Crnu Goru za potrebe kupovine glasova u Nikšiću, objavila je kasno sinoć podgorička Pobjeda.

Na informativni razgovor privedeni su član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i bivši rukometni reprezentativac Vladimir Mandić, bezbednosno interesantna osoba Dane Šijan iz Beograda, Nemanja Bogdanović iz Sarajeva, Aleksandar Jokić iz Beograda, poslanik Milo Božović iz Budve, Slobodan Lalović iz Foče, Dejan Puhalo iz Trebinja, Blagdan Madžić iz Foče i Miroslav Vujović.

Pročitajte još:

Iz Srbije ih je u Crnu Goru, kako sumnja policija, doveo Milo Božović.

Pobjeda je objavila, pozivajući se na saznanja iz policije, da svi oni „imaju štek stan u kome kriju novac koje za potrebe Demokratskog fronta (DF) distrubuira građanima“.

DF je kasno sinoć saopštio da je nikšićka policija „maltretirala i zadržala poslanika Demokratskog fronta Mila Božovića i osobe koje su bile sa njim – Vlada Mandića i Aleksandra Jokića“.

„Jasno je da Crna Gora i pored pada DPS 30. avgusta još uvek nije slobodna, jer se i danas progone poslanici i nedužni građani. Pobeda koalicije Za budućnost Nikšića će označiti slobodu cele Crne Gore i suočavanje sa pravnom državom svih onih koji su radili ove prljave poslove za Mila Đukanovića“, navodi DF u reagovanju.

Nikšićka policija je krajem januara proterala iz Crne Gore osam državljana Srbije koje je zatekla u tom gradu, kako je tada saopšteno, s ugovorima o delu za posao naručen od DF-a bez dozvole za privremeni boravak i rad i bez potvrde o prijavi rada.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ocenio je u međuvremenu da se zvanični Beograd ponaša po pitanju lokalnih izbora u Nikšiću kao da ide u „Kosovski boj“.

Đukanović je rekao da bi Beograd hteo da preko svojih političkih trupa upravlja Crnom Gorom.

Lokalni izbori u Nikšiću su zakazani za 15. mart i prvi su u Crnoj Gori nakon što je Đukanovića DPS izgubila vlast u parlamentu na kojoj je bila 30 godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar