Radosavović i Vujović u “Među nama” o izborima u Nikšiću

Emisije 11. Feb. 202121:59
Share:
Foto: NOVA S

Đuro Radosavović i Zlatko Vujović komentarisali su danas u emisiji "Među nama" predstojeće izbore u Nikšiću, kao i uticaj Srbije na trenutnu atmosferu u Crnoj Gori.

U Nikšiću je trenutno na vlasti Demokratska partija socijalista, a novi izbori su zakazani za 14. mart, tačno četiri godine nakon prethodnih.

Pisac Đuro Radosavović kaže da su ovi izbori bitni jer je Nikšić rodni grad predsednika Mila Đukanovića i smatra da “da je DPS na kolenima i ako izgubi Nikšić, to će biti veliki signal da im nema povratka na političku scenu”.

Nikšić, inače, ima auru “žestokog i temperamentnog” grada, tako da je u njemu sve moguće.

Radosavović ističe da definitivno postoji uticaj sa strane, naročito iz Srbije i Republike Srpske.

POGLEDAJTE JOŠ:

“Kada nema utakmica i muzike, ljudima preostaje samo politika, što vodi do tenzija”, kaže Radosavović. U Nikšiću je sada sve moguće.

Kada je reč o uticaju Srpske pravoslavne crkve, Radosavović smatra da je on sada umanjen, jer je počivao na liku i delu mitropolita Amfilohija.

“Ovo nije novi referendum za Crnu Goru, već za DPS”, istakao je Radosavović.

Crnoj Gori slede promene ne političkoj sceni, pošto se dugo priča da će premijer Krivokapić osnovati partiju, kao i da će doći do raskola u Demokratskom frontu.

Predsednik Centra za monitoring Zlatko Vujović kaže da je odluka opozicije da bojkotuje prethodne izbore u Nikšiću bila pogrešna.

Kod građana vlada velika zainteresovanost za ove izbore, tako da se očekuje velika stopa izlaznosti.

I Vujović smatra da postoji uticaj Srbije na izbore i kaže da “su aktivisti Srpske napredne stranke u Nikšiću i sprovode kampanju za DF, a i predsednik Vučić je javno podržao DF”.

Ono što može da ponovo preokrene situaciju jeste Srpska pravoslavna crkva, kao i izbori za patrijarha i mitropolita, zaključuje Vujović.

Pogledajte prilog iz emisije “Među nama”:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment