Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa registrovano 6.987 novozaraženih od korona virusom, a umrlo je 66 osoba, najviše dosad, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

PROČITAJTE JOŠ:

Testirano je 16.448 gradjana. Aktivnih slučajeva je 38.089, medju njima 2.008 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 257.

Premijer Andrej Plenković rekao je na sednici Vlade da medju 66 umrlih njih 50 nije bilo vakcinisano ni jednom dozom, a od osam najmladjih umrlih, izmedju 48 i 59 godina, niko nije bio vakcinisan.

„Taj podatak još jednom govori koliko je važno da se intenzivira vakcinisanje“, rekao je Plenković.

On je dodao da je poslednjih dana povećan interes za vakcinisanje, pa je u protekla dva dana prvom dozom vakcinisano više od 32.000 osoba.

Osvrnuvši se na uvodjenje kovid potvrda od 15. novembra u sve javne i državne ustanove pošto je ranije već uvedena u zdravstveni i sistem socijalne zaštite, Plenković je rekao da je reč o ;pokušaju da se dodatno zaštiti zdravlje gradjana i podstakne na vakcinisanje.

On je rekao da kovid potvrda ima tri elementa – da je neko vakcinisan, preboleo kovid ili ima negativan test, koji je zasad besplatan.

Prema njegovim rečima, dosad je više od dva miliona gradjana izvadilo kovid potvrde, što je polovina populacije, a sutra ili prekosutra će biti dva miliona vakcinisanih.

Prema trenutnim podacima, najmanje jednom dozom je vakcnisano 49,06 odsto ukupnog stanovništva, odnosno 58,67 odsto odraslih.

Od početka epidemije, zabaleženo je 521.837 zaraženih, a umrlo je njih 9.721.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar