Zagreb Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Večeras u ponoć stupa na snagu stupa odluka Štaba civilne zaštite kojom se zabranjuje putovanje iz mesta prebivališta ili boravišta u druge županije, a oni koji žele da putuju moraju da imaju propusnice. Danas je krenula predaja zahteva i izdavanje propusnica, a baš kao što se i očekivalo, propusnice su preko noći postale najtraženija roba u Hrvatskoj.

Danas je s radom počela stranica na kojoj može da se podnese zahtev za izdavanje propusnice a baš kao što se i očekivalo, one su preko noći postale najtraženija roba u Hrvatskoj.

Od 17.000 rešenih zahteva odobreno je oko 8.000 propusnica, a oko 9.000 molbi je odbijeno.

Da je više od 60 odsto zahteva za izdavanje propusnica odbijeno potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović večeras u Dnevniku HRT.

Prema njegovim rečima zahtevi za izdavanje su različiti, a najviše su predala preduzeća koja planiraju i dalje da posluju.

Božinović  je podsetio da su policijski službenici od početka epidemije angažovani 24 sata dnevno, a sad će, još jednom je upozorio, na dvestotinjak punktova biti angažovano oko 800 policajaca zaduženih za sprovođenje odluke o zabrani putovanja između županija.

S obzirom na veliku navala na propusnice bila sasvim očekivana mnogi su očekivali da će Štab organizovati da pozivni centar za propusnice radi 24 sata na dan. Ali, to što je nešto logično ne znači da tako razmišljaju i članovi Štaba.

Naime, sve one koji su danas nakon 17 sati nazvali broj telefona za propusnice dočekala je glasovna poruka koja kaže: „Radno vreme pozivnog centra za uslugu digitalne propusnice je radnim danom od 8 do 17 sati.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar