Foto: N1/Lucija Ptičar

Tokom noći i prepodneva sneg je padao u Gorskom kotaru i Lici u Hrvatskoj, a zabeleli su se i Platak, kao i najviši vrhovi Učke i Ćićarije.

Na Zavižanu je jutros u sedam sati izmereno 40 centimetara snega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar. U Crnom Lugu je do sedam sati izmereno 13 centimetara snega, a u Ogulinu i Gospiću četiri centimetra.

Zbog obilnog snega bilo je i problema u saobraćaju. Padavine su se poslepodne smirile, prenosi Index.hr.

Smirivanje, ali onda nova promena

Na Jadranu će sutra biti delimično sunčano, a u noći na jugu još može pasti malo kiše. U unutrašnjosti u prvom delu dana umjereno do pretežno oblačno, mestimice uz maglu, a potom sunčanije, prognozira DHMZ.

Vetar slab do umeren jugozapadni, na istoku ponegde i zapadni. Na Jadranu većinom umeren severni i severozapadni vetar, u noći duž obale bura. Krajem dana okreće na jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 6 na severu do 11 °C na jugu. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 9, na planinama ponegde niža, a na Jadranu 13 i 16 °C.

PROČITAJTE JOŠ:

Od utorka novo pogoršanje i sneg

U unutrašnjosti u utorak oblačno mestimice uz obilnu kišu, naročito u krajevima uz Jadran. U noći na sredu, u Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnežicu i sneg. U sredu još mestimice kiša, na planinama sneg, a postepen prestanak padavine očekuje se popodne sa severozapada. U četvrtak delimično sunčano, ujutro uz maglu i slab mraz.

U utorak će duvati umeren, ponegde i jak jugoistočni vetar, a u noći na sredu će prolazno okrenuti na severni i severozapadni. Na Jadranu u utorak obilna padavina uz intenzivne pljuskove s grmljavinom. U sredu još mestimice kiša, naročito u Dalmaciji, a u četvrtak uglavnom delimično sunčano. U utorak će duvati vrlo jak i olujni jugo.

Pred kraj utorka pod Velebitom bura, a u sredu u Dalmaciji severozapadnjak te jugozapadnjak. U četvrtak će duvati umeren severni vetar. Temperatura vazduha svuda bez veće promene.

BONUS VIDEO: Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana