Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U Hrvatskoj je u popodnevnim satima krenulo novo pogoršanje vremena koje je već donelo zahlađenje od nekoliko stepeni i vetar. Delove Hrvatske očekuju nove padavine i sneg.

Osim povremene kiše, u noći i tokom nedelje ponegde će biti i snega, uz stvaranje snežnog pokrivača, posobno u brdima, ali nije isključeno ni u nižim predelima. Duvaće jaka i olujna bura na severnom delu, a južno uglavnom umeren severozapadni vetar. U ponedeljak uglavnom neće biti padavina, a u utorak i sredu novo naoblačenje s kišom, na Jadranu i jugom te uglavnom u Gorskom kotaru i snegom, prognozira Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Sneg već uveliko pada u višim predelima. Već u ranim popodnevnim satima padao je na Zavižanu, a do večeri se proširio širom Gorskog Kotara, prenosi Index.hr.

U Ravnoj Gori je mećava i već se stvorio snežni pokrivač od više centimetara.

I na auto-putu kod Ravne Gore pada sneg pa je potrebna zimska oprema i dodatan oprez.

Sneg pada i u Mrkoplju, u Vinici kraj Varaždina.

Niz upozorenja

Izdana su i upozorenja unutar sustava Meteoalarm.

Za danas je crveno upozorenja proglašeno za podvelebitsko područje zbog olujne bure čiji udari mogu ići i do 140 km/h.

„Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske prognoze. Savjetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja“, navodi se u upozorenju.

Za Kvarner i za jug Hrvatske takođe zbog olujne bure oglašeno je narandžasto upozorenje, a za ostatak jadranske Hrvatske žuto.

Za sutra su takođe izdana upozorenja.

I za sutra vredi crveno upozorenje zbog olujne bure za podvelebitski deo, kao i narandžasto upozorenje za Kvarner.

Žuto upozorenje zbog snega odnosno poledice izdato je za sutra u zagrebačkoj regiji (koja obuhvata čitav sever Hrvatske), karlovačkoj regiji, Gorskom Kotaru i Lici.

BONUS VIDEO: Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar