Crna Gora plaže
Foto: Vladimir Šarac

U Crnoj Gori su preminula tri pacijenta a koronavirus je potvrđen kod još 145 osoba. Tri pacijenta koja se leče u Internoj klinici su životno ugrožena, saopštio je Klinički centar Crne Gore, gde se leči 27 pacijenata inficiranih koronavirusom.

„U Klinici za infektivne bolesti nalazi se 10 pacijenata a u Internoj klinici 14. U Institutu za bolesti dece nalazi se dvomesečna beba pozitivna na koronaavirus kao i njena majka i još jedna majka u pratnji deteta koje je, za razliku od nje, negativno na kovid-19, navodi se u saopštenju KCCG.

 

Preminula tri pacijenta, koronavirus potvrđen kod još 145 osoba

 

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 681 uzorka na novi koronavirus, a registrovano je 145 novopozitivnih slučajeva infekcije.

Po opštinama: Berane 33, Nikšić 29, Podgorica 23, Rožaje 15, Bijelo Polje 9, Pljevlja 7, Tivat 7, Cetinje 5, Budva 5, Plav 4, Mojkovac 2, Ulcinj 2, Kotor 1, Herceg Novi 1, Danilovgrad 1, Kolašin 1.

„Od poslednjeg preseka prijavljena su tri smrtna ishoda kod COVID19 pozitivnih pacijenata koji su lečeni u Opštoj bolnici u Nikšić i u Kliničkom centru Crne Gore (2). Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna meseca iznosi 109 a od početka godine 118“, navodi se u saopštenju IJZ.

Prijavljen je oporavak kod 31 pacijenta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.921.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 6.530.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar