Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Jurišićevoj ulici u strogom središtu Zagreba, u petak poslepodne, došlo je do urušavanja dela zgrade. Policija je stigla na teren i zatvorila deo ulice.

Danas u popodnevnim časovima u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba se tokom građevinskih radova srušio zid. Urušio se i deo fasade, pokidajući žice električnih vodova. U zagrebačkoj policiji rekli su za Index.hr da su se „oko 15.30 sati tokom građevinskih radova u Jurišićevoj ulici srušile cigle sa zgrade, a urušene cigle su oštetile električne vodove i rasvetu“.

Policija je saopštila da se utvrđuju okolnosti incidenta i da je tramvajski saobraćaj obustavljen u oba smera.

Iz Policijske uprave zagrebačke za Telegram.hr su potvrdili da su cigle pale na tramvajsku prugu i da nema povređenih.

„Srećom niko nije išao tom stranom ulice. Odjednom se urušio zid zgrade koja se trenutno obnavlja. Cigle su pokosile sve od tramvajskih vodova do ulične rasvete. Policija je brzo došla, ali je tramvaj prešao preko pokidanih žica, a struja je počela da frca na sve strane“, ispričala je prolaznica za 24sata.

Komandant Vatrogasne jedinice Grada Zagreba Siniša Jembrih rekao je za N1 da nisu dobili dojavu o situaciji i da nisu izašli na teren.

On je rekao da ne znaju šta se dešava, ali ističe da su pre dva dana bili na istom mestu na intervenciji kada su ih građani obavestili da je na lokaciji velika prašina, pa su se uplašili od mogućeg požara.

Kada su vatrogasci došli, ustanovili su da požara nema, ali Jembrih dodaje da dva dana ne znaju šta se tamo dešava.

BONUS VIDEO: Hrvati o uvođenju Evra – teše nas a znamo da će cene otići u nebesa


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar