Džena Gadžun Foto:printscreen/Facebook/Muris Mure Gadzun

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu potvrđeno je da će tražiti obdukciju tela dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon što je preminula rano jutros, prenosi portal Klix.

PROČITAJTE JOŠ:

Istaknuto je da MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva intenzivno preduzima radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Muris Gadžun, Dženin otac, jutros je objavio da je njegova kćerka preminula. Ðevojčica je operisana u sarajevskoj privatnoj oftamološkoj ordinaciji „Dr. Halimić“. Nakon toga se njeno zdravstveno stanje zakomplikovalo, zbog čega je smeštena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Džena je bila u komi.

Iz jedine laboratorije ovlaštene za verifikaciju medicinskih aparata Verlab saopštili su da uređaji iz spomenute ordinacije nisu bili na njihovom spisku, a iz lekarske komore Kantona Sarajevo navedeno je da lekarka koja je operisala Dženu nije imala njihovu licencu.

Kantonalna inspekcija je u međuvremenu izvršila nadzor u spomenutoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić je najavio kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar