Redžep Tajip Erdogan Foto: EPA-EFE/STR

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ulaže napore kako bi organizovao sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, posle posete latinoameričkim državama.

Naš predsednik pregovara sa obojicom lidera, zove ih kada je to neophodno, a i oni zovu njega, rekao je Čavušoglu, prenosi List Sabah.

Prema njegovim rečima, predsednik Brazila Žair Bolsonaro izrazio je spremnost da organizuje posetu Rusiji lidera više zemalja, uključujući Erdogana, ukoliko bi to moglo da doprinese smirenju situacije u Ukrajini.

Venecuela ima dobre odnose sa Rusijom i zajedno sa Brazilom se izjasnila da želi prekid rata, a Bolsonaro je rekao da je, ako bi to pomoglo Erdoganu, spreman da organizuje posetu Moskvi delegacije u kojoj bi bili lideri više zemalja, rekao je Čavušoglu.

On nije precizirao kada bi do te posete moglo da dođe, ni ko bi mogao da bude u delegaciji.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da se ne isključuje mogućnost da se sastanu Putin i Zelenski, ali je naglasio da bi taj sastanak morao priremiti na pravi način kako bi dao rezultat.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO. 

Bonus video: Direktno uključenje u jutarnji program iz Antalije sa pregovora Ukrajine i Rusije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram